Sikeres előszervezési találkozó

Eredményesen telt a 13. Kárpát-medencei Nyári Egyetem előszervezési és képzési találkozója október 12-16. között. Az első nap az ismerkedéssel kezdődött, bár szerencsére elmondhattuk, hogy  a legtöbb fiatal már ismerte egymást korábbi KMNYÉ-kről. A levetített bemutatókból és videókból kiderült melyik szervezet mire is használhatná az Erasmus+ program pályázati opcióit, majd a későbbi beszélgetések még több lehetőségre rávilágítottak. A második nap az Erasmus+ népszerűsítésének megszervezésével és lebonyolításával telt. A résztvevők csapatokban dolgozva rajzolták meg elképzelésüket a lehetséges plakátokhoz és szórólapokhoz, amelyeket másnap nyomtatott formában kaptak kézhez és szórtak ki Nagyvárad központjában.

 

 

Közben megérkezett hozzánk Szőcs Barna, aki az üzleti élet rejtelmeibe vezette be a fiatalokat szintén csapatmunkára hívva őket. Minden csapatnak saját “bizniszt” kellett indítania, így létesült egy sörgyár, egy gyógynövénybolt, barlangfürdő és munkaközvetítő cég is, mindez koncepcióval, szlogennel, reklámtervvel és egyéb szükséges alapokkal együtt.

 

 

A negyedik napon végre mindenki jelen volt egy jó kis KMNYE ötleteléshez. Csütörtökön és pénteken sikerrel leszögeztük az időpontot, helyszínt, lehetséges témákat és szakosztályokat, majd javaslatokat tettünk fővédnökségre és plenáris előadókra. Külön figyelmet fordított a lelkes csapat arra is, hogy az idei visszajelzések alapján átalakítsa a napi időbeosztást, így például a plenárisok jövő augusztusban korábban lezajlanak majd, több idő lesz az ebéd és a hőség miatti szieszta eltöltésére, illetve a szabadidő is más idősávba kerül.

 

Ezúton is köszönjük a Kárpát-ifjúsági Egyesületnek, a Kárpátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szövetségének, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ifjainak, a Partiumi Keresztény Egyetem Diákszervezetének, és a Temesvári Magyar Diákszövetségnek az aktív közreműködést!

A szervezők